Op deze smartphones zal je binnenkort geen Pokémon Go meer kunnen spelen

Pokémon Go Mobile Game
Technology
Games
02-09-2020 16:45
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het populaire smartphonespelletje Pokémon Go zal binnenkort niet meer te spelen zijn op een aantal toestellen. Niantic, de ontwikkelaar achter het spel, kondigde dat nieuws vandaag aan.

Ergens in oktober zal er een nieuwe update voor het spel worden uitgerold waarna de game niet langer zal werken op enkele verouderde toestellen en besturingssystemen. Tablets en smartphones waarop Android 5 (ook wel bekend als 'Lollipop') of iOS 10/11 draait, zullen de game niet meer kunnen opstarten. Verder zal het spel ook niet meer gespeeld kunnen worden op een iPhone 5S of iPhone 6, ookal staat er een nieuwere versie van het iOS-besturingssysteem op geïnstalleerd.

Niantic laat weten de keuze te hebben gemaakt omdat het zich - met de toekomst in het vizier - niet wil laten ophouden door verouderde technologie. Bovendien zou slechts een klein percentage spelers die dagelijks de game spelen, dit volgens de ontwikkelaar nog doen op verouderde toestellen. "De meeste Pokémon Go-spelers hebben inmiddels veel krachtigere telefoons", klinkt het.

Spelers die nog steeds gebruikmaken van een van bovenstaande smartphones zullen dus helaas geen andere keuze hebben dan een nieuwe telefoon aan te schaffen. Sad.