Ook in Nederland mogen de terrassen weer open

Albert Yyzu0 Lo1U Xe Unsplash
News
Coronavirus
21-04-2021 08:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Niet alleen in België kan men weer uitkijken naar een cocktail op het terras, ook in Nederland is het bijna zover. Het kabinet heeft bij onze noorderburen een aantal versoepelingen aangekondigd. Dit zijn ze op een rijtje.

Terrassen mogen vanaf woensdag 28 april weer open. Al dan niet onder een aantal voorwaarden. Horecazaken mogen tussen 12.00 en 18.00 uur bezoekers ontvangen, met een maximumaantal van vijftig per terras. Gasten mogen met maximaal twee personen aan een tafeltje zitten, tenzij ze een huishouden vormen. De anderhalve meter afstand moet gewaarborgd blijven.

Winkels kunnen weer op een normale manier open. Klanten hoeven vanaf volgende week geen afspraak meer te maken als ze willen komen shoppen. Wel moeten winkels rekening houden met een maximumaantal personen.

Fysiek onderwijs is vanaf aanstaande maandag weer gedeeltelijk toegestaan in het hoger onderwijs en op universiteiten. Verder mag men in plaats van één persoon nu twee mensen thuis op bezoek, zijn er op begrafenissen honderd mensen welkom in plaats van vijftig én vervalt de avondklok.

(fotobron: Albert)