Ook dit jaar geen PlayStation op E3

Sony Play Station E3
Technology
Games
14-01-2020 18:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Gamers overal ter wereld waren niet bepaald blij toen Sony PlayStation vorig jaar aankondigde dat het bedrijf zich, voor het eerst in 24 jaar, terugtrok uit de grootste gamebeurs ter wereld. Fans werden helemaal depressief toen ook nog eens bekend raakte dat er in dat jaar ook geen PSX (Sony's eigen jaarlijkse game-event, nvdr.) zou plaatsvinden. En het lijkt erop dat Sony niet van plan is om snel terug te keren naar E3. Het bedrijf heeft namelijk laten weten aan Gamesindustry.biz dat het dit jaar opnieuw zijn kat stuurt, waardoor Microsoft nog maar eens zielig alleen achterblijft.

Volgens een woordvoerder van Sony Interactive Entertainment werd de beslissing genomen omdat E3 niet in lijn ligt met de visie die Sony dit jaar voor ogen heeft. In de plaats zal Sony het komende jaar zo veel mogelijk kleinere events bijwonen waar ze nieuwe games en informatie over de toekomst van PlayStation zullen delen.

Verwacht wordt dat Sony later ook met een eigen event komt waar de PlayStation 5 (die eind dit jaar verschijnt) officieel uit de doeken wordt gedaan. Volgens de laatste geruchten zou dit event al zo snel als volgende maand kunnen plaatsvinden.

E3 2020 vindt plaats van dinsdag 9 juni t.e.m. donderdag 11 juni.