Backpack Kid
Technology
Games

Ook Backpack Kid klaagt 'Fortnite'-maker aan voor stelen van dansje

30-12-2018 19:16
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Steeds meer mensen klagen Epic Games aan voor het stelen van populaire dansjes. Rapper 2 Milly en 'Fresh Prince of Bel Air'-acteur Alfonso Ribeiro klaagden de game studio eerder al aan voor het kopiëren van hun bekende dansjes in het populaire shooterspel 'Fortnite'. Epic Games zou hen daar helemaal geen toestemming voor gevraagd hebben en heeft de heren ook geen vergoeding uitbetaald.

Nu heeft ook de familie van Russell Horning (aka. Backpack Kid), die dankzij Katy Perry wereldberoemd werd met zijn Floss-dansje, de studio aangeklaagd voor plagiaat. Epic Games verdient immers grof geld aan bepaalde dansjes, zo kon het Floss-dansje enkel verkregen worden door de Season 2 Battle Pass te kopen (met echt geld), en dat vindt de familie van de 16-jarige Russell absoluut niet kunnen.

Epic Games verwierf in 2018 maar liefst 3 miljard dollar winst met het succes van 'Fornite'. Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk copyrightrechten rusten op alle dansjes. Mocht Epic Games de rechtszaak toch verliezen, dan zullen ze dat financieel vast niet al te hard voelen.

Floss-emote in Fortnite