Onderzoek: theedrinkers leven langer

2019 Thee Koffie Relaxen Chillen
Lifestyle
Food
11-01-2020 15:35
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We raden iedereen aan die op zoek is naar een lang en gezond leven, heel veel thee te drinken. Uit een studie van de Chinese Academy of Medical Sciences is gebleken dat het drankje een heilzame werking heeft.

Ruim 100.000 Chinezen werden voor het onderzoek zo'n zeven jaar gevolgd. Ze werden volgens het AD onderverdeeld in twee groepen: mensen die minimaal drie keer per week thee drinken en mensen die bijna nooit thee drinken.

Wat blijkt: mensen die regelmatig thee drinken, leven gemiddeld vijftien maanden langer dan mensen die het niet doen. Bovendien hebben ze 20 procent minder risico op een beroerte, 22 procent minder risico op een beroerte met de dood als gevolg en 15 procent minder risico om te overlijden.

Uit een tweede studie, die net als het eerste onderzoek gepubliceerd is in het European Journal of Preventive Cardiology, komen soortgelijke resultaten naar boven. Daaruit blijkt dat theedrinkers 39 procent minder risico hebben op een beroerte, 56 procent minder risico op een beroerte met de dood als gevolg en 29 procent minder risico om te overlijden.

Saillant detail: het gaat hierbij om thee die gemaakt wordt van de theeplant. Kruidenthee, gemberthee en muntthee tellen niet mee.