Onderzoek: jongeren willen liever geen seks met roker

2019 Roken Vapen
News
News
29-05-2020 07:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Rook je? Dan kun je een seksueel avontuurtje wel op je buik schrijven. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren het liefst niet naar bed gaan met een roker. Dat melden de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij op basis van een enquête die is uitgevoerd door I&O Research.

De resultaten van de studie zijn overduidelijk. Tweederde van jongeren tussen de zestien en achttien jaar duikt liever niet onder de lakens met iemand die rookt. Bij de iets jongere doelgroep, twaalf- tot vijftienjarigen, zegt maar liefst 85 procent liever verkering te hebben met iemand die niet rookt dan met iemand die rookt.

Over het algemeen vinden rokers sociale relaties belangrijker dan roken. Zo zou 43 procent niet meer roken als iemand in zijn naaste omgeving (ernstig) ziek zou zijn. Een vergelijkbaar deel (41 procent) zegt te stoppen met roken als hij of zij verkering krijgt met iemand die niet rookt.

Iets meer dan de helft van de rokers geeft aan dat het moeilijker is om iemand aan de haak te slaan als je een roker bent. En zouden ze moeten kiezen tussen een maand niet roken of een maand niet met vrienden afspreken? Dan kiest iets meer dan de helft voor een maand niet roken.