Oh no: twee grote games van Square Enix worden uitgesteld

Ff7 Remake
Technology
Games
15-01-2020 00:22
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De Japanse spelontwikkelaar Square Enix heeft zojuist bekendgemaakt dat twee van zijn aanstaande games, Final Fantasy VII: Remake en Marvel's Avengers, worden uitgesteld.

Aanvankelijk zou de remake van Final Fantasy VII al op 3 maart in de winkelrekken liggen, maar Square Enix heeft nu laten weten dat de langverwachte game met iets meer dan een maand wordt uitgesteld naar 10 april. Marvel's Avengers, de ambitieuze actie-avonturengame van Crystal Dynamics, wordt evenals uitgesteld van 15 mei naar 4 september. Als reden wordt gegeven dat de ontwikkelaar simpelweg meer tijd nodig heeft om de games af te werken om zo de best mogelijke speelervaring te kunnen bieden.

Langer moeten wachten op een game waar je al zo lang naar hebt zitten uitkijken is natuurlijk niet fijn, maar dat Square Enix kwaliteit boven kwantiteit verkiest, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. In het voorbije jaar werden immers tal van games uitgebracht die op de dag van lancering nog boordevol bugs zaten of zo enorm gebroken waren dat ze bijna niet te spelen waren (Ghost Recon Breakpoint, Anthem en WWE 2K20 zijn hier enkele voorbeelden van) en dat wil je als ontwikkelaar of uitgever natuurlijk liefst vermijden.