Oh my: Parijs krijgt een drijvende openluchtcinema

2020 Cinemadrive
Lifestyle
Things to do
11-07-2020 13:55
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Dacht je dat een drive-in cinema al gaaf was? Ha, wacht maar tot je ziet wat er binnenkort in Parijs gaat gebeuren. Daar kunnen filmliefhebbers deze zomer dobberend op een bootje naar het witte doek staren. Als dat niet romantisch is?

Weuw, dit gaat tof worden. Er is op 18 juli geen plek in de wereld waar je op dat moment liever bent dan in Parijs. Om de opening van Paris Plages te vieren, wordt het tijdelijke stadsstrand aan de Seine in het centrum van de stad van de liefde omgetoverd tot een drijvende cinema. Hier wil je niet alleen bij zijn, hier móét je bijzijn. Oh, en het feit dat dit misschien wel de meest milieuvriendelijke bioscoop ooit gaat zijn (in ieder geval een stuk beter dan een variant met ronkende automotors), moeten we natuurlijk ook even benoemen. Hele fijne bijkomstigheid!

De film die alle bezoekers voorgeschoteld krijgen heet ‘ Le Grand Bain’. Bekijken kan vanuit één van de 38 elektrische bootjes of op een ligstoel. Wat ons betreft is die keuze snel gemaakt (bootje, duuuh!).