Nora Gharib toont elk detail van bevalling: "Super pijnlijk, maar ook héél blij"

2020 Nora Gharib Youtube
Entertainment
Celebs
14-08-2020 08:19
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Op 17 juni beviel Nora Gharib van haar eerste dochtertje Chams, wat zon betekent in het Arabisch. Nu, twee maanden later, deelt de presentatrice en actrice een opmerkelijke ongecensureerde vlog op YouTube met werkelijk ALLE details van haar bevalling.

"Jullie die mij al jaren volgen zijn intussen een soort familie, een deel van mij geworden en daarom vind ik het een logische stap dat ik dit allemaal met jullie deel", opent Nora haar vlog. "Ik vind het belangrijk dat jullie weten én dat ik weet dat ik ook gewoon een mens ben en niet beter ben dan jij die nu aan het kijken is. Ik ga ook gewoon naar het toilet."

Keizersnede

Even later praat Nora over haar moeder en leidt ze haar eigen verhaal in. "Mijn mama heeft vier kinderen, allemaal ter wereld gekomen met een keizersnede. Toen ik 36 weken ver was, stelde de gynaecologe dat de baby nog heel hoog zat en wilde zij ook voor mij een keizersnede inplannen. Nadat ik met wat mensen had gesproken, besloot ik nog wat te wachten."

"Op 38 weken was er nog steeds geen verschil, maar ik wou toch opnieuw wachten. Enkele weken later had ik natuurlijke weeën. Die deden super veel pijn, maar ik was zó blij! Ik kon het nog aan en ben zelfs naar IKEA gegaan die dag. Dat moet een raar zicht zijn geweest voor de mensen die me daar zagen."

Veel gehuild

Fast forward naar enkele uren later in het ziekenhuis: "De ontsluiting bleef heel traag toenemen, waarop mijn gynaecologe opnieuw over een keizersnede sprak. Dat was voor mij een grote schok. Ik heb heel veel gehuild toen, maar uiteindelijk heb ik ingestemd. Het was de ene miserie na de andere en ik voelde me écht niet goed. Ik wou op dat moment zo snel mogelijk m'n baby in m'n armen houden."

Hoe de eigenlijke bevalling daarna verliep, kan je heel gedetailleerd in de vlog zien vanaf 37 minuten en 20 seconden.

"Nu gaat alles heel goed met mij, m'n man Ansom en ons dochtertje", besluit Nora. "Ik ben super goed aan het herstellen en ik ben héél blij. Ik hou zoveel van Chams."