Nintendo komt met goedkopere handheld-versie van Switch

Nintendo Switch Lite
Technology
Games
10-07-2019 16:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Na maanden van speculatie over een nieuwe Switch-console heeft Nintendo vandaag de Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd. Het nieuwe apparaat is goedkoper en lichter dan de originele Switch die uitkwam in 2017 en moet dit najaar al in de winkels liggen.

De Switch Lite kan misschien best vergeleken worden als de spirituele opvolger van Nintendo's laatste handheld: de Nintendo 3DS. In tegenstelling tot zijn grote broer beschikt de Switch Lite niet over verwijderbare controllers - de zogenoemde Joy-Con's - en kan het toestel ook niet op een TV worden aangesloten . De Switch Lite kan uiteraard alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldmodus ondersteunen (zoals Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild), maar voor games die gebruikmaken van bewegingsbesturing zullen gebruikers wel nog Joy-Con-controllers apart moeten aankopen.

De nieuwe handheld komt in drie kleuren (geel, grijs en turqoise) en is lichter en compacter dan de originele Switch. Het toestel komt met een 5,5 inch-ledscherm, wat iets kleiner is dan de 6,2 inch van de Switch. Gamers die over een reguliere Switch of de Lite-versie beschikken, kunnen overigens ook gewoon samen games spelen die online multiplayer ondersteunen.

De Switch Lite is vanaf 20 september verkrijgbaar voor de prijs van 199,99 dollar, maar liefst 100 dollar goedkoper dan het origineel. Verwacht wordt dat de prijs bij ons ook een pak goedkoper zal liggen. Van de originele Switch werden wereldwijd al meer dan 34 miljoen exemplaren verkocht.