Nintendo wil in de toekomst meer originele games maken

Splatoon 3
Technology
Games
11-04-2021 12:13
Geschreven door Nico De Greef
Comment

In een interview met het Japanse dagblad Nikkei heeft de CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa (49), aangekondigd dat het bedrijf in de toekomst meer originele games zoals Pikmin en Splatoon wil maken. Volgens Furukawa is het maken van originele content nu belangrijker dan ooit om relevant te blijven in een steeds meer competitief wordend landschap.

Nintendo is vooral bekend om zijn populaire franchises als Mario, Zelda en Animal Crossing. De games die Nintendo in de voorbije 20 jaar op de markt bracht, waren hoofdzakelijk dan ook allemaal uitbreidingen van deze franchises. Dat moet in de toekomst flink gaan veranderen, aldus de president van Nintendo.

Dat Nintendo meer originele games wil maken, wil echter niet zeggen dat de Japanse spelletjesfabrikant het doek laat vallen over Mario en Zelda-games. Dat zou te gek voor woorden zijn. Nee, Nintendo zal nog steeds spelletjes blijven maken over je favoriete Italiaanse loodgietersduo, maar zal in de toekomst een veel grotere focus leggen op het creëeren van originele content.

Furukawa liet daarnaast weten dat het bedrijf ook altijd aan het brainstormen is over nieuwe vormen van entertainment. Zo zal de opvolger van hun meest recente console, de Nintendo Switch, weer een totaal nieuwe ervaring moeten bieden aan klanten, net zoals de Wii en Nintendo 3DS dat elk op hun beurt deden.