NikkieTutorials onthult: 'Ik ben transgender'

2020 Nikkietutorials Nikkie De Jager
Entertainment
YouTubers
13-01-2020 20:49
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Nikkie de Jager, beter bekend als beautyvlogger NikkieTutorials, draagt al 25 jaar een geheim bij zich. Een geheim dat ze vandaag eindelijk naar buiten durft te brengen. De YouTube-ster is transgender.

“Ik ben hier om iets met jullie te delen”, aldus Nikkie in een nieuwe video. “Iets dat ik altijd al met jullie heb willen delen. Ooit op een dag, als ik daar zelf klaar voor was. Het ziet er nu naar uit dat ik die kans niet meer heb, dus ik heb besloten het heft in eigen handen te nemen en jullie iets te vertellen.”

In het filmpje dat dik zeventien minuten duurt, vertelt Nikkie dat ze een hekel heeft aan labels. Dat ze het nieuwe jaar wil beginnen met de waarheid. Dat ze transgender is. Dat ze ter wereld kwam als jongetje, maar er voor heeft gekozen een meisje te willen zijn. “Ik ben geboren in het verkeerde lichaam”, vertelt ze. "Ik heb altijd gedacht dat ik een meisje was. Ik snapte niet waarom ik kort haar had en waarom ik broeken moest dragen. Waarom kon ik geen jurkjes dragen? Ik speelde met poppen, gebruikte nagellak... Alles aan mij was girly."

Iemand die altijd voor haar klaar heeft gestaan, is Nikkie's moeder. “Ze is er altijd voor mij geweest. Ze heeft mij altijd geaccepteerd en dat is alles wat je nodig hebt als kind. Iemand die luistert, iemand die je begrijpt, iemand die je respecteert.”