NikkieTutorials gaat wereldwijd viral met Coming Out-video

2019 Nikkie Insta
Entertainment
YouTubers
14-01-2020 17:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

NikkieTutorials is vandaag het gesprek van de dag. Nadat ze gisteren in haar Coming Out-video bekende transgender te zijn, wordt er wereldwijd over haar gepraat. Ze is trending in maar liefst 21 landen, zo meldt communicatiemanager van Google Nederland Rachid Finge op Twitter.

YouTube-ster Nikkie de Jager gooide gisteren een openhartig filmpje online waarin ze een lang bewaard geheim verklapt. Ze onthult dat ze 25 jaar geleden ter wereld is gekomen als jongetje, maar dat ze inmiddels al jaren leeft als meisje. “Ik ben geboren in het verkeerde lichaam”, zo luiden de dappere woorden van de make-upartieste. "Ik heb altijd gedacht dat ik een meisje was. Ik snapte niet waarom ik kort haar had en waarom ik broeken moest dragen. Waarom kon ik geen jurkjes dragen? Ik speelde met poppen, gebruikte nagellak... Alles aan mij was girly.”

De video is binnen 24 uur tijd dik 17 miljoen keer bekeken. Er worden nieuwsberichten over haar gepost, ze krijgt reacties van wereldberoemde sterren, politici zijn ontroerd, Amerika praat over haar, Denemarken praat over haar, zelfs Honduras praat over haar. Nikkie's filmpje is hot topic in 21 verschillende landen.

De YouTube-ster kan zelf niet helemaal bevatten wat er allemaal gebeurt. “Ik had veel verschillende situaties in mijn hoofd, maar dit had ik nooit verwacht”, aldus Nikkie in een reactie op Instagram Story’s. “Dank jullie wel.”