Nike stapt naar rechter om sneaker van Lil Nas X met mensenbloed

Lil Nas
Lifestyle
Fashion
30-03-2021 11:53
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Lil Nas X heeft zich bij Nike flink wat woede op de hals gehaald door een sneaker met mensenbloed te lanceren. Hoewel de schoen het design van de Nike Air Max 97 heeft, zegt Nike niks met het ontwerp te maken te hebben. Het kledingbedrijf stapt daarom naar de rechter. Dat meldt TMZ.

Voor we verder gaan, eerst even wat meer informatie over de schoen. Die is namelijk zeer relevant voor dit verhaal. De ‘Satan Shoe’ van Lil Nas X is gemaakt in samenwerking met MSCHF en bevat meerdere verwijzingen naar de duivel. Zo is de sneaker in een beperkte oplage van het duivelse getal 666 gemaakt, zit er een druppel mensenbloed in verwerkt en hangt er een prijskaartje van 1.018 dollar aan. Dat laatste getal is een link naar een stukje bijbeltekst, waarin wordt beschreven hoe Satan als bliksem uit de hemel komt vallen.

Nike wil geen deel uitmaken van de duivelse connectie en klaagt MSCHF aan. Volgens documenten die TMZ in handen heeft, beweert Nike dat het bedrijf consumenten heeft misleid door dit ontwerp te gebruiken en het zo over heeft laten komen dat Nike het Satan-thema goedkeurt. Niets is minder waar. De schoenengigant beweert op geen enkele manier verbonden te zijn met het project.

Nike eist schadevergoeding en wil dat de rechter de verkoop van de 'Satan Shoe' tegenhoudt.