2017 Whatsapp
Technology
Apps

Nieuwe WhatsApp-functie maakt groepschat veel overzichtelijker

02-07-2018 17:45
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Vind jij WhatsApp-groepen ook zo onoverzichtelijk? Daar komt binnenkort verandering in! Een nieuwe update moet de boel een stuk gestructureerder maken.

Het zit zo: in groepshcats komt een functie waarmee alleen de beheerders nog berichten kunnen sturen. Alleen de eigenaar van een groepschat kan deze functie inschakelen. Andere leden van de groep kunnen slechts berichtjes lezen, ze kunnen zelf niet reageren.

Wanneer is deze functie handig? Nou, als iemand een mededeling heeft bijvoorbeeld. Of een uitnodiging voor een feestje. Als je tientallen mensen wilt uitnodigen en je hebt geen zin om iedereen apart te appen, dan kun je vanaf nu deze functie gebruiken. Zonder dat je een chaotisch gesprek veroorzaakt!

Het instellen van de functie werkt als volgt: ga naar een groepschat en klik op ‘groepsinformatie’. Klik dan op ‘groepsinstellingen’ en kies vervolgens op ‘berichten versturen’. Als het goed is zie je dan ‘alleen beheerders’ staan. Klik erop en voilà: alleen jij kan nog berichten versturen!