Nieuwe Star Wars-game draait volledig rond ruimtegevechten

Star Wars Squadrons
Technology
Games
15-06-2020 19:48
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Electronic Arts heeft Star Wars: Squadrons (voorheen bekend als Project Maverick) aangekondigd, een nieuwe first-person game die volledig draait rond ruimtegevechten. De game wordt op 2 oktober uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en pc en is ook te spelen in VR.

In Star Wars: Squadrons nemen spelers plaats in de cockpit van een starfighter en streven ze ernaar om de beste piloot van de melkweg te worden. Spelers krijgen daarbij zelf de keuze voor wie ze strijden: de New Republic of de Galactic Empire.

De game bestaat uit een singleplayer-campagne en verschillende multiplayermodes waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in spannende vijf-tegen-vijf gevechten. De singleplayer-campagne speelt zich af na de allesbeslissende Battle of Endor uit de film Return of the Jedi, en laat spelers ervaren wat het is om piloot te zijn als lid van de New Republic of de Galactic Empire.

In multiplayer kunnen spelers deelnemen aan een zogenaamde Fleet Battles mode, waar ze moeten proberen om als eerste het vlaggenschip van de tegenstander te vernietigen. Een andere mode is Dogfights, waar spelers pas echt kunnen losgaan en het enige doel is om samen met je team zo veel mogelijk vijandelijke schepen uit de lucht te knallen (Heck, yeah!). Er zijn mogelijk nog meer onaangekondigde modes, maar dat weten we natuurlijk pas zeker wanneer EA besluit om meer te vertellen over de game.

We hoeven gelukkig niet lang te wachten op nieuwe info. Meer details en de eerste gameplaybeelden van Star Wars: Squadrons worden namelijk eind deze week al verwacht tijdens EA Play. Tot dan kun je de aankondigingstrailer hieronder bekijken.