Nieuwe Marvel's Avengers-trailer toont wat de game te bieden heeft

Marvels Avengers Thor Iron Man
Technology
Games
30-10-2019 21:12
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Square Enix en Crystal Dynamics, de uitgever en ontwikkelaar achter Marvel's Avengers, hebben een nieuwe video vrijgegeven waarin meer info wordt gegeven over de verschillende missies en helden van de game.

Dankzij de overzichtsvideo leren we dat Kamala Khan, de jonge superheldin die eerder deze maand werd aangekondigd als speelbaar karakter, zo een beetje de hoofdrol gaat spelen in Marvel's Avengers. Kamala krijgt namelijk de taak om de Avengers weer samen te brengen nadat het team door een rampzalige gebeurtenis uit elkaar is gevallen.

De video toont verder dat er tijdens de afwezigheid van de Avengers een nieuwe geheime organisatie is opgestaan in de vorm van AIM (oftewel: Advanced Idea Mechanics). AIM beschouwt superhelden als te gevaarlijk om vrij rond te lopen en is van mening dat enkel wetenschap en technologie bescherming kan bieden aan de mensheid.

Een kort overzicht van de superhelden laat vervolgens zien dat alle helden in de game voorzien worden van verschillende outfits, wapens en uitrustingen die spelers kunnen vrijspelen door missies te voltooien en naar eigen smaak kunnen aanpassen.

Wat missies betreft, zullen deze in twee types voorkomen. Enerzijds zijn er de Hero Missions die onderdeel zijn van de singleplayer campaign en alleen gespeeld kunnen worden. Anderzijds zijn er de Warzone Missions, ook wel het coöp/multiplayer-gedeelte van het spel, waar spelers een eigen Avengers-team kunnen samenstellen (max. vier) met andere online spelers. Interessant om te weten is dat spelers de campaign trouwens helemaal niet hoeven te spelen om zich aan de coöp-missies te wagen. Dit is handig voor spelers die minder interesse hebben in het verhaal en gewoon wat lol willen maken met hun vrienden in multiplayer.

Marvel's Avengers komt uit op 15 mei 2020 voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.