Sekiro
Technology
Games

Preview: nieuwe gameplay 'Sekiro: Shadows Die Twice'

21-01-2019 02:21
Geschreven door Nico De Greef
Comment

'Sekiro: Shadows Die Twice' is de nieuwste game van Fromsoftware (maker van Dark Souls en Bloodborne) en komt heel binnenkort al uit. In de voorbije maanden kregen we enkele trailers en wat gameplay in de vorm van een demo-sessie, maar verder bleef het mysterieus stil rond de game. Via Game Informer, die een bezoekje bracht aan het hoofdkwartier van Fromsoftware in Tokio (Japan) en er een mooie reportage over maakte, hebben we eindelijk wat nieuwe gameplay van het spel die je onderaan dit artikel kunt bekijken.

'Sekiro: Shadows Die Twice' is een single-player action-adventure game waarin je speelt als een shinobi/ninja die op wraakmissie gaat om een gekidnapte jonge prins uit de klauwen van een vijandelijke clan te redden. Om te slagen in je missie, zul je alles in je beschikking in de strijd moeten gooien, inclusief je multifunctionele prostethic arm waarmee je kunt rondslingeren in een fictieve wereld gesitueerd in het Sengoku-tijdperk van Japan.

Hoewel 'Sekiro' geen action-rpg is zoals Dark Souls en Bloodborne, zitten er nog steeds heel wat vertrouwelijke souls-elementen in 'Sekiro', al wordt de formule wel flink opgeschud. Zo heeft 'Sekiro' geen optie om je eigen karakter te creëeren, maakt stats-leveling plaats voor een skill-tree en wordt de stamina-bar omgeruild voor een posture-bar waarbij zwaardvechten en perfect getimede parries essentieel zijn om je vijanden te verslaan. Bovendien beschikt de game ook over stealth-opties, waarmee je vijanden onopgemerkt kunt uitschakelen.

Hou je van een uitdaging? Dan is 'Sekiro' absoluut een must-try. 'Sekiro: Shadows Die Twice' verschijnt vanaf 22 maart op PlayStation 4, Xbox One en PC.