Nieuwe game over 'Kuifje' in de maak

Kuifje
Technology
Games
25-04-2020 14:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Kuifje, de wereldberoemde fictieve reporter die al talloze onvergetelijke spannende avonturen heeft beleefd, krijgt een nieuwe game. Dat heeft de Franse game-ontwikkelaar Microids aangekondigd. De game, die in samenwerking met Moulinsart wordt ontwikkeld, moet op een nog onbekende datum verschijnen voor consoles en pc.

De game wordt volgens ontwikkelaar Microids een interactieve actie-avonturengame die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks waarvan tot op heden al meer dan 250 miljoen exemplaren zijn verkocht. Naast Kuifje (ook wel bekend als Tintin in het Frans) en zijn trouwe sidekick Bobbie, zullen bekende personages als Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem, Jansen en Janssen en Bianca Castafiore hun opwachting maken in de game.

Microids werkte eerder aan games als Asterix & Obelix, Titeuf, Garfield en Blacksad. Meer details over de nieuwe Kuifje-game, waaronder de titel en artwork worden zeer binnenkort onthuld, aldus de ontwikkelaar.

De laatste game met Kuifje in de hoofdrol verscheen in 2011 en werd ontwikkeld door Ubisoft. De game werd destijds uitgebracht als tie-in voor de 3D-animatiefilm 'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn' van regisseur Steven Spielberg. Hoog tijd dus, voor een nieuw avontuur!