Nieuwe functie van Netflix maakt einde aan keuzestress

Netflix
Entertainment
TV / streaming
21-07-2020 11:14
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Yes, datenight! Je haalt popcorn in huis, opent Netflix en overlegt samen met je partner of jullie een actie- of een horrorfilm willen kijken. Als die keuze eenmaal gemaakt is, ga je specifieker te werk: wordt het een film met Leonardo DiCaprio of Jason Statham? Voor je een antwoord op die vraag hebt, ben je inmiddels twee uur verder. Su-per frustrerend en helemaal niet nodig. Netflix werkt namelijk aan een shuffle-knop die mensen moet helpen die net als jij keuzestress hebben.

De functie zet volgens Metro UK willekeurige shows in de wachtrij, speciaal voor diegenen die niet kunnen beslissen wat ze willen kijken. Omdat Netflix nog bezig is met een testfase, is de knop nog niet voor alle abonnees beschikbaar. Het lijkt er vooralsnog op dat de functie momenteel alleen te gebruiken is op Android- en Amazon TV-versies van de Netflix-applicatie.

De streamingsdienst verzamelt feedback over de functie en beslist aan de hand daarvan of de shuffle-knop breder uit wordt gerold. Wij zien het wel zitten.