Nieuwe Call of Duty komt uit in oktober

Call Of Duty Modern Warfare
Technology
Games
30-05-2019 19:45
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Infinity Ward en Activision Blizzard hebben zojuist de nieuwe Call of Duty voor dit jaar onthuld. Zoals eerdere geruchten al deden vermoeden, gaat het inderdaad om een nieuwe Modern Warfare.

De Call of Duty van dit jaar heet simpelweg Call of Duty: Modern Warfare en belooft de meest spannende, hartverscheurende en realistische ervaring tot nu toe te worden. De game heeft niet alleen op grafisch vlak een flinke boost gekregen, maar Infinity Ward wil spelers ook de mogelijkheid bieden om beide kanten van moderne oorlogvoering te laten ervaren, enerzijds in de voetsporen van een militaire elite-soldaat, anderzijds als rebel.

Call of Duty: Modern Warfare brengt naast de bekende multiplayer-modus ook de singleplayer-campagne weer terug nadat deze afwezig was in het vorig jaar uitgekomen Black Ops 4. Een minstens even leuke verrassing is de terugkeer van het karakter Captain Price, die we aan het begin van de onthullingstrailer zijn welbekende sigaar zien opsteken.

Opvallend is dat de nieuwe COD dit jaar geen seizoenspas krijgt, waardoor alle updates na lancering (waaronder nieuwe mappen en community-events) helemaal gratis worden. Daarnaast zal de game cross-play tussen consoles en pc ondersteunen.

Call of Duty: Modern Warfare staat gepland voor een wereldwijde release vanaf 25 oktober op PlayStation 4, Xbox One en pc.