Nieuwe 'Assassin's Creed' krijgt Vikingen-thema

Assassins Creed Valhalla
Technology
Games
30-04-2020 17:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ubisoft heeft vandaag het langverwachte volgende deel in de Assassin’s Creed-franchise in stijl aangekondigd. Gisteren konden fans naar een livestream kijken waarin een medewerker van Ubisoft langzaam maar zeker de officiële artwork van de nieuwe game tot leven bracht in photoshop. Enkele uren later werd ook de cinematic trailer van Assassin’s Creed Valhalla, zoals de nieuwe game heet, op de wereld losgelaten. Het nieuwste deel in de AC-franchise verschijnt later dit jaar op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Google Stadia en pc.

Fans konden in voorgaande delen al de assassin uithangen in onder meer Italië, Parijs, de Caraïben, het Oude Egypte en het Oude Griekenland. Voor het nieuwste deel neemt Ubisoft ons mee naar een van de spannendste periodes uit de geschiedenis: de tijd van de Vikingen.

In Assassin's Creed Valhalla kruipen spelers in de huid van Eivor, een Viking die opgevoed is als meedogenloze krijger en zijn clan van de ijzige woestenij in Noorwegen naar een nieuwe thuis in het Engeland van de negende eeuw moet leiden. Sticht je eigen nederzetting door kazernes, salons en smeden te bouwen die je kunt upgraden, rekruteer leden om je clan te laten groeien, verover en plunder vijandelijke rijkdommen en forten om je invloed verder uit te breiden en maak gebruik van een uitgebreid arsenaal aan wapens (dubbele bijlen, zwaarden en schilden) om je vijanden zo brutaal mogelijk te vermoorden. De versplinterde koninkrijken van Engeland wachten om veroverd te worden door een nieuwe heerser. En die heerser, dat ben jij.