Titel en cover van gloednieuw 'The Hunger Games'-boek onthuld

Mockingjay
News
News
04-10-2019 19:59
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het nieuwste boek van 'The Hunger Games'-schrijfster Suzanne Collins heeft een titel en cover gekregen. Ook werd een releasedatum bekendgemaakt wanneer het boek in het buitenland verschijnen zal.

'The Ballad of Songbirds and Snakes' moet het vierde boek worden dat zich afspeelt in het universum van 'The Hunger Games'. Geen vervolg, maar wel een prequel dat zich focust op het ontstaan van de eerste Hongerspelen, zo'n 64 jaar voor de gebeurtenissen uit het eerste boek waarin hoofdrolspeelster Katniss Everdeen in de plaats van haar zus naar de Hongerspelen werd gestuurd.

Tijdens een uitzending van de Amerikaanse talkshow 'Good Morning America' werd bekend gemaakt wanneer we de nieuwe roman van Suzanne Collins mogen verwachten: vanaf 19 mei 2020 wordt het boek uitgebracht in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer de prequel bij ons verschijnt, is op moment van schrijven nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het boek niet veel later ook hier verkrijgbaar zal zijn.

Wat de cover van het boek betreft, keert de iconische spotgaai (mockingjay) weer terug. Dit keer op een tak vergezeld door een slang.

'The Hunger Games' is een trilogie romans waarvan het eerste deel 'De Hongerspelen' verscheen in 2008 en werd opgevolgd door 'Vlammen' in 2009 en 'Spotgaai' in 2010. Filmstudio Lionsgate, die de boeken omtoverde tot films, heeft alvast laten weten ook interesse te hebben om een bioscoopversie te maken van 'The Ballad of Songbirds and Snakes'.

(Foto: uitgeverij Scholastic)