Niemand overleeft een ritje in deze achtbaan

Schermafbeelding 2021 06 08 Om 10 46 54
News
Bizarre
08-06-2021 10:48
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Achtbanen zijn er om plezier te maken, om lol te hebben en om je adrenaline naar een hoger level te brengen. Dat is het doel van de attracties, die er verspreid over de hele wereld in allerlei vormen en maten zijn. Maar er is één achtbaan die een ander doel heeft. Ontwerper Julijonas Urbonas uit Litouwen bedacht een exemplaar dat iedereen de dood in zal jagen. Letterlijk. Wie een ritje in het gevaarte maakt, komt er niet levend uit.

In een recente TikTok-video worden de details van de dodelijke achtbaan uitgelegd. “Je kunt maar één keer in deze achtbaan rijden”, legt Luke Davidson uit. “Julijonas Urbonas ontwierp deze achtbaan, die ook wel de Euthanasie Coaster wordt genoemd. Er kunnen maximaal 24 passagiers in.”

De achtbaan gaat eerst ruim 500 meter de lucht in en valt vervolgens met een snelheid van 360 kilometer per uur naar beneden. Wat volgt zijn zeven loopings, die steeds kleiner worden. De uitleg gaat verder: “De passagiers zullen verschillende ervaringen beleven: van euforie tot spanning, van tunnelvisie tot bewustzijnsverlies en uiteindelijk de dood.”

De achtbaan is zo extreem, dat je hart het ritje niet aan zal kunnen. “De kracht stuwt het bloed naar de onderste ledematen van het lichaam, waardoor zuurstoftekort in de hersenen ontstaat. Je sterft. Of beter gezegd: je hersenen sterven door een zuurstofgebrek.” Bi-zar.

@lukedavidson_

You Can Only Ride This Roller Coaster Once ##facts

orijinal ses - ponciklendin