New Balance en Jaden Smith lanceren nieuwe duurzame sneaker

Image001
Lifestyle
Fashion
19-04-2021 17:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Jaden Smith is niet alleen een succesvol artiest. Hij is ook een modeicoon, een fashionista en activist. Hij is veel met kleding bezig en komt zo nu en dan met eigen collecties. Dit keer doet hij dat met New Balance. De zoon van Will Smith en het wereldwijde sportmerk lanceren de ‘New Balance Jaden Smith Vision Racer’-collectie.

Het gaat om een sneaker die gemaakt is van een mix van gerecyclede en ongebruikte materialen. “Ik ben geïnteresseerd in het toevoegen van duurzame opties en functies in alledaagse lifestyle artikelen en de alledaagse cultuur”, zegt Jaden. “Deze items laten zien op welke manieren meer mensen kunnen deelnemen aan een gezondere wereld met eenvoudige keuzes. De producten kunnen mensen iets leren een meegeven, zodat ze zich meer bewust worden van de oplossingen die er zijn. We hoeven ze alleen maar op te eisen en te kiezen.”

Designer Alex Carlson van New Balance heeft dezelfde visie als Jaden. Ook hij wil bijdragen aan een gezondere planeet. “Voor deze lancering hebben we gekeken hoe we kunnen bijdragen aan afvalvermindering op de lange termijn. Het resultaat is een product dat op unieke wijze gerecyclede materialen transformeert, met behoud van de vooruitstrevende stijl vaar de Vision Racer om bekendstaat.”

De schoen is vanaf 22 april beschikbaar via de website van New Balance. Prijskaartje: 150 euries.