Netflix wil gaming platform oprichten

Netflix
Technology
Games
22-05-2021 07:29
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Volgens de technologie website The Information is Netflix op zoek naar een manager om een nieuwe divisie rond videogames te leiden. "Netflix heeft recent meerdere ervaren leidinggevenden in de gaming-industrie benaderd", klinkt het.

Aan Polygon, een Amerikaanse website gespecialiseerd in games, verklaarde een woordvoerder van Netflix dat de streamingdienst inderdaad plannen heeft. "Onze gebruikers waarderen de verscheidenheid en kwaliteit van onze inhoud. Daarom breiden we ons aanbod voortdurend uit: van series tot documentaires, films, originals in lokale talen en reality. Momenteel zijn we inderdaad aan het bekijken wat we nog meer kunnen doen rond interactief entertainment."

Netflix experimenteerde eerder al met interactieve video-ervaringen en -games. Remember 'Black Mirror: Bandersnatch' en een interactieve aflevering van 'Unbreakable Kimmy Schmidt'.

Apple Arcade

Volgens verschillende bronnen zou Netflix een soort Apple Arcade willen oprichten, dat is het gaming platform van Apple waar je voor 4,99 euro per maand ongelimiteerd kan gamen. Momenteel heb je bij Apple keuze uit meer dan 180 games, maar maandelijks wordt het aanbod uitgebreid.

Ook Google (Stadia) en Amazon (Game Studios) bieden dergelijke platformen aan hun gebruikers aan.