Netflix voegt Black Lives Matter-categorie toe

Netflix
Entertainment
TV / streaming
12-06-2020 17:48
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De dood van George Floyd heeft wereldwijd voor veel ophef en commotie gezorgd. Mensen gaan de straat op voor protestacties, plunderen winkels en laten hun stem horen in de strijd tegen racisme. Maar ook Netflix onderneemt stappen. De streamingsdienst heeft drie belangrijke maatregelen genomen.

Sinds deze week is er op het platform een nieuwe Black Lives Matter-categorie te zien. “Als je je bij Netflix aanmeldt, zie je een zorgvuldig samengestelde lijst met titels die de complexe verhalen vertellen over raciaal onrecht en zwartheid in Amerika”, aldus de streamingsdienst op social media. De lijst bevat onder meer de titels ‘Orange is the New Black’, ‘Dear White People’ en ‘When They See Us’.

Naast het toevoegen van de nieuwe categorie heeft Netflix ook besloten de serie ‘Little Britain’ te verwijderen. De grappen die in de show worden gemaakt, lijken niet meer te passen bij de huidige tijdsgeest. Verder laat de streamingsdienst volgens Streamwijzer ook weten een speciaal team in te zetten om de ondertiteling van films en series te herzien op racistische teksten.