Dit waren de populairste Netflix Originals in 2019

Netflix
Entertainment
TV / streaming
31-12-2019 01:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ook dit jaar wist Netflix ons te verrassen met heel wat nieuw kijkvoer waar we insta verliefd op werden of waar we onszelf zo diep in verloren dat we hele seizoenen in een keer uitkeken. Netflix heeft nu onthuld welke van hun Originals (series, films en documentaires die door Netflix zelf werden geproduceerd) in België en Nederland het meest bekeken werden in het afgelopen jaar.

Volgens Netflix was de meest populaire serie in ons land de Spaanstalige misdaadreeks 'La Casa de Papel', gevolgd door 'The Witcher' (met Henry Cavill in de hoofdrol) op de tweede plaats. Een opmerkelijk resultaat gezien 'The Witcher' nog maar 11 dagen op de streamingdienst staat. Dit betekent dat enorm veel mensen al naar de serie hebben gekeken. De top 3 wordt voorts afgesloten met de Michael Bay-geregisseerde actieprent '6 Underground'.

Opvallend is de verrassend zwakke prestatie van de wereldwijd alom geprezen horrorserie 'Stranger Things'. De reeks over een groepje jongeren die in een stadje genaamd Hawkins allerlei bovennatuurlijke avonturen beleven, staat in België pas op de negende plaats en is gek genoeg in Nederland zelfs niet eens terug te vinden in de top 10. De slechtst bekeken Netflixtitel in ons land (althans wat de top 10 betreft) was dan weer de actiefilm 'Triple Frontier' die rollen bevatte voor onder meer Ben Affleck, Oscar Isaac en Charlie Hunnam.

De volledige top tien voor België en Nederland check je hieronder. Staat jouw favoriete nieuwe serie of film er tussen?


De top tien voor België:

1. La Casa de Papel

2. The Witcher

3. 6 Underground

4. Sex Education

5. Murder Mystery

6. The Irishman

7. You

8. Isn't It Romantic

9. Stranger Things

10. Triple Frontier


De top tien voor Nederland:

1. Undercover

2. 6 Underground

3. Murder Mystery

4. La Casa de Papel (seizoen 3)

5. The Irishman

6. The Witcher

7. Triple Frontier

8. Isn't It Romantic

9. Sex Education

10. The Perfect Date