Netflix kondigt allereerste Belgische serie ‘Into The Night’ aan

Belgische Netflix Original Into The Night
Entertainment
TV / streaming
04-09-2019 18:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Netflix heeft 'Into The Night' aangekondigd, een serie die speciaal voor België wordt gemaakt.

De serie is gebaseerd op de succesvolle roman The Old Axolotl van de Poolse schrijver Jacek Duka en volgt de bemanning en passagiers aan boord van een nachtvlucht dat koers zet vanuit Brussel naar een nog onbekende eindbestemming. Omdat de zon op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt, is de vlucht hun enige kans op overleving. En dat is ook het enige dat de passagiers van diverse nationaliteiten en verschillende achtergronden met elkaar gemeen hebben: de wil om te overleven, op welke manier dan ook.

"We kennen de mensen met wie we samenreizen nooit echt. Dat je leven afhangt van die onbekenden is het ideale uitgangspunt voor een spannende thriller", zegt uitvoerend producent Tomek Baginski.

De regie van de allereerste Belgische Netflix Original-serie is in handen van het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye en wordt geschreven door Jason George (die eerder al verantwoordelijk was voor de Neflix-megahit Narcos). De cast zal bestaan uit een ensemble van internationale acteertalenten waaronder ook Belgische en Franse acteurs, al is het nog niet duidelijk wie dat zijn. 'Into The Night' moet in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.