Netflix gaat nu ook games maken over eigen Originals

Strangers Things 3 The Game
Technology
Games
14-05-2019 17:58
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Komt er binnenkort een game over Orange is The New Black of 13 Reasons Why? Het zou zomaar kunnen. Netflix heeft aangekondigd dat het dit jaar aanwezig zal zijn op E3, de befaamde jaarlijkse gameconventie waar zowel grote als kleinere ontwikkelaars van over de hele wereld samenkomen om een hele week lang hun nieuwste gameprojecten voor te stellen. Netflix krijgt op de beurs voor het eerst een eigen panel waar het zal spreken over het ontwikkelen van videogames gebaseerd op hun eigen Originals.

Een tijdje geleden kondigden Matt en Ross Duffer, de makers van de Netflix Original Stranger Things, al aan dat er later dit jaar een game moet gaan verschijnen over het derde seizoen van Stranger Things. Ten tijde van de aankondiging leek het om een losstaand project te gaan, maar nu lijkt het er dus op dat Netflix veel grotere plannen heeft om ook naam te maken in de game-industrie.

De eerste Netflix Original-game 'Stranger Things 3: The Game' moet vanaf 4 juli (op dezelfde dag dat het derde seizoen in première gaat) wereldwijd beschikbaar komen op alle platformen, inclusief smartphones. De klassieke retro-stijl game wordt gemaakt door indie-ontwikkelaar BonusXP en laat spelers kiezen uit 12 speelbare karakters, elk met hun eigen unieke vaardigheden, waarmee ze op ontdekking kunnen gaan om de mysteries in het fictieve stadje Hawkins te ontrafelen. De game kan zowel solo als in lokale co-op-modus gespeeld worden.

Welke andere Netflix Originals er verder allemaal een game krijgen is momenteel nog niet bekend, maar Netflix liet alvast doorschemeren dat het enkele aankondigingen zal maken tijdens de aanstaande E3 op 11-14 juni.

(Foto: BonusXP)