Nee, PlayStation werkt echt niet aan een opvolger van de PS Vita

Ps Vita
Technology
Games
04-12-2019 00:08
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fans van de draagbare handheld console PlayStation Vita zullen niet blij zijn met het volgende nieuws. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Sony de productie voor de PS Vita had stilgelegd en dat er geen nieuwe games meer voor de console zouden worden gemaakt. Jim Ryan, de grote baas van PlayStation, heeft nu bevestigd aan Game Informer dat het bedrijf ook helemaal geen plannen heeft om een opvolger te maken.

"PlayStation Vita is briljant geweest op vele manieren en de werkelijke speelervaring was geweldig, maar handheld consoles maken geen onderdeel meer uit van onze business."

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat PlayStation in de toekomst nooit meer een handheld zal maken, maar voorlopig lijkt het bedrijf er, ondanks het enorme succes van de Nintendo Switch, geen interesse in te hebben. In plaats daarvan zal het bedrijf zich volop blijven focussen op de PlayStation 5, PSVR en de services PlayStation Plus en PlayStation Now.

De PS Vita kwam in 2011 uit in Japan en werd een jaar later ook in de Benelux gelanceerd. Van het 'geflopte' toestel werden in totaal wereldwijd zo'n 15 miljoen exemplaren verkocht. Een aantal dat trouwens door de Nintendo Switch al na amper 9 maanden werd overtroffen.