2018 Politie Police
News
News

Nederlandse vrouwen slachtoffer van groepsverkrachting in Antwerpen

19-03-2018 16:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar zijn afgelopen weekend verkracht in een hotel in Antwerpen. Volgens Het Nieuwsblad werden ze seksueel misbruikt door vijf mannen.

De vrouwen waren in Antwerpen om de stad te ontdekken. Ze belandden ’s avonds in een discotheek en zijn daar waarschijnlijk gedrogeerd. Niet veel later werden ze in hun hotelkamer het slachtoffer van een groepsverkrachting.

De Nederlandse dames kunnen zich weinig van de avond herinneren. “We weten nog dat we in de discotheek waren. Daarna is er één groot gat.” Dat komt wellicht omdat ze mogelijk iets in hun drankje hebben gekregen.

De vijf mannen zijn waarschijnlijk de hele nacht in de kamer van de meisjes gebleven, ze vertrokken rond half negen in de ochtend. De slachtoffers werden twee uur later wakker, niet wetende wat er gebeurd was. Toen ze erachter kwamen dat hun telefoons en geld waren verdwenen, begonnen de alarmbellen te rinkelen. Langzaam maar zeker kwamen de herinneringen terug. Ze schakelden de politie in, die al snel vier mannen kon aanhouden.