Nederland krijgt een chocoladefabriek mét achtbaan

2020 Charlie And The Chocolate Factory
News
Bizarre
18-04-2020 15:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Nee: de wondere wereld uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ bestaat niet alleen in films. Nederland krijgt over een paar jaar een nieuwe Tony’s Chocolonely-chocoladefabriek en die begint steeds meer op een droom te lijken. Het pand krijgt zelfs een achtbaan, zo blijkt uit een nieuw schetsontwerp van architectenbureau SeARCH.

De fabriek komt in Zaandaam te staan, wordt rood van kleur en bevat dus een achtbaan. Verder komen er een café, terras, winkel, filmzaal, tropische tuin mét cacaobomen en een gedeelte waar bezoekers hun eigen chocoladereep kunnen maken.

De fabriek bestaat volgens Architectenweb uit twee delen: een deel waar vloeibare chocolade wordt gemaakt en een deel waar de repen worden geproduceerd. De achtbaan maakt deel uit van een ambitie om chocolade wereldwijd slaafvrij te maken. “Het bedrijf wil het goede voorbeeld geven. Niet met een opgeheven vinger, maar juist door een ‘fun factor’ toe te voegen aan het bezoekersdeel, zoals het dat ook doet met zijn producten”, aldus architect Kathrin Hanf.

Als alle plannen worden goedgekeurd, zal de fabriek binnen drie jaar worden gebouwd.

(null)

(null)