NBCUniversal kondigt eigen streamingdienst aan

Peacock Streamingdienst
Entertainment
TV / streaming
18-09-2019 12:36
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Dat er in de komende maanden een ware oorlog zal ontstaan tussen videostreamingdiensten is nog licht uitgedrukt. Naast Netflix, Apple TV+, Disney+ en WarnerMedia's HBO Max komt ook NBCUniversal met een eigen streamingdienst op de proppen. Het videoplatform van Universal zal Peacock heten (vernoemd naar de iconische mascotte van het NBC-netwerk) en lanceert volgend jaar april in de Verenigde Staten.

De dienst wordt de thuisbasis voor content van TV-zenders NBC en Telemundo en filmstudio Universal. Topreeksen en programma's als The Office, Battlestar Galactica, Keeping Up With the Kardashians, Married...with Children, Will & Grace, House M.D. en de late night show Saturday Night Live (SNL) zullen dan ook allemaal exclusief te zien zijn op Peacock.

Naast bestaande content zullen er uiteraard ook nieuwe series en films worden gemaakt voor het platform van NBCUniversal. Onder meer reboots van de sitcom Saved By The Bell, Battlestar Galactica en Punky Brewster werden al aangekondigd in de maak te zijn.

Hoeveel een abonnement kost en wanneer de dienst in andere werelddelen wordt gelanceerd, is nog niet bekend.