Naaktkatje zonder ogen is grote hit op Instagram

Schermafbeelding 2020 09 14 Om 10 28 31
News
Bizarre
14-09-2020 10:29
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het internet is in de ban van Jasper, een schattige naaktkat die goed is voor ruim 77.000 volgers op Instagram. Hij is niet alleen erg zacht, maar ook nog eens lief. Wat hem naast zijn karakter zo bijzonder maakt? Je ziet het waarschijnlijk al, maar hij mist twee ogen.

Jasper werd op 2-jarige leeftijd als een gezond katje geadopteerd. Alles ging goed, tot hij na een paar jaar de diagnose FHV kreeg, een infectie van de voorste luchtwegen die in sommige gevallen dodelijk kan zijn. Bij Jasper kwam het gelukkig niet zover, maar in 2013 sloeg het noodlot toch toe. Het beestje kampte met hoornvlieszweer in zijn rechteroog. De verwondingen waren zo erg, dat er geen andere optie was dan het verwijderen van het oog. Vijf jaar later gebeurde hetzelfde bij zijn andere oog.

Hoe verschrikkelijk het ook was dat Jasper vanaf nu blind door het leven moest, het beest bleef positief. ,,In april 2019 kreeg hij een lichte beroerte”, vertelt zijn baasje. ,,De oorzaak is onbekend, maar gelukkig is hij nu bijna 100 procent hersteld. Hij loopt wat voorzichtiger, weet af en toe niet waar hij is en miauwt om hulp, maar verder is hij perfect. Het is een heel gelukkige kat, die verder buitengewoon gezond is. Hij is twaalf jaar oud, maar de dierenarts zegt dat hij nog tien jaar kan leven.”