Naaktfoto’s van BV’s gelekt: ‘Vlaanderen ontploft om een paar piemels'

2020 Seks Sex Penis Piemel Sexy Erik Lucatero
News
News
09-09-2020 07:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Naaktfoto’s van drie mannelijke BV’s gaan al een paar dagen rond op het wereldwijde web. Voornamelijk via WhatsApp, waar de gelekte beelden met daarop drie bekende gezichten in explicite poses massaal worden doorgestuurd. Eén van de slachtoffers heeft volgens Het Nieuwsblad een advocaat onder de arm genomen.

Bij Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, zorgt het incident voor plaatsvervangende schaamte. En dan vooral voor degene die de beelden heeft verspreid. “Van een roodgloeiende WhatsApp naar een roodgloeiend aangezicht. Wat een schande. Het is 2020. Tweeduizendtwintig… en Vlaanderen ontploft omdat er een paar piemels van bekende mensen circuleren. Erger nog, velen zien het blijkbaar als hun morele plicht om die beelden met elkaar te gaan delen. Iedereen leek dermate plezier te beleven aan andermans seksualiteit, dat de gelekte beelden binnen de kortste keren in ieders inbox zouden belanden. Gegiechel en gegniffel alom”, schrijft ze in een opiniestuk.

Ze vervolgt: “Heeft u ook zonder verpinken de beelden gedeeld? Wel, mag ik u eens iets vragen? Waarom? Dacht u dat deze beelden voor u bedoeld waren? Uiteraard niet! Waarom zou u andermans privébeelden, die in de eerste plaats al nooit bij u terecht hadden mogen komen, verder delen met anderen die er evenmin iets mee te maken hebben? Vindt u dan niet dat dergelijke beelden tot de meest intieme levenssfeer behoren. Of is dat anders omdat het om bekende Vlamingen gaat? Sterker nog, hebben ze er dan zelf om gevraagd om op deze manier op menig smartphoneschermen terecht te komen? Ze hadden die beelden maar niet moeten maken, lijkt u wel te denken… Eigen schuld, dikke bult?

De CEO schrijft dat er bij Child Focus dagelijks dit soort gebeurtenissen bij minderjarigen voorbij komen. “Wanneer naaktbeelden gelekt worden, kijkt iedereen naar het lichaam van de maker van de beelden als de schuldige, maar niets is minder waar. Het is de persoon die deze beelden besloot te delen met derden zonder toestemming, die in de fout gaat. Zwaar in de fout. Deze persoon pleegt zelfs een strafbaar feit. Maar daar denken we niet aan, met die vinger wijzen we niet.

(Fotobron: Erik Lucatero)