2018 Youtube You Tube
Technology
Apps

Muziekapp YouTube komt naar België en Nederland

29-08-2018 09:43
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Muziek ontdekken, vinden en beluisteren wordt nóg makkelijker. Belgen en Nederlanders hebben vanaf nu namelijk toegang tot YouTube Music, een nieuwe muziekstreamingsdienst van YouTube.

YouTube Music bevat duizenden playlists, miljoenen officiële liedjes, albums, live optredens en covers voor en door fans. Waar je ook van houdt: de nieuwe app heeft het allemaal. Je kan gepersonaliseerde playlists maken, videoclips bekijken en natuurlijk: de hele dag door naar muziek luisteren.

Het is in de app mogelijk om te zoeken op titel en artiest, maar je kan ook zoeken op een fragment van een songtekst. Weet je de naam van een liedje niet, maar weet je wel waar het over gaat? Dan kun je ook een liedje omschrijven. Zoek bijvoorbeeld naar ‘Lied over bekers’ en je komt terecht bij ‘Cups’ van Anna Kendrick.

Maar dat is nog niet alles. De app bevat namelijk ook een gps-locatie. Als jij de sportschool binnenloopt voor je wekelijkse workout, komen de beste motiverende tracks naar boven.

Geen internet? Geen probleem. Neem het abonnement YouTube Music Premium om muziek te beluisteren zonder advertenties én om video’s te downloaden. Abonnees kunnen ook series bekijken die speciaal voor YouTube gemaakt zijn, de Originals.