Mogelijk cannabisverbod voor toeristen in Amsterdam

2020 Cannabis Wiet
News
News
18-02-2020 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Amsterdam staat bij veel toeristen bekend als de plek waar legaal cannabis gehaald kan worden, maar dat kan binnenkort zomaar eens veranderen. Het zou kunnen dat de Nederlandse hoofdstad toeristen binnenkort verbiedt om hasj of wiet te kopen, om zo het aantal bezoekers te verminderen. De burgemeester van Amsterdam zoekt volgens Het Parool naar manieren om te voorkomen dat overtoerisme de stad verpest.

Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, heeft onderzoek laten doen naar de effecten van een cannabisverbod bij reizigers. Toeristen op de Wallen kregen de vraag of het bezoek aan coffeeshops een rol spelen bij het maken van de keuze om naar Amsterdam te komen. 57 procent van de ondervraagden bevestigde dit. 44 procent gaf aan niet of minder naar Amsterdam te komen als coffeeshops zouden sluiten.

Diezelfde toeristen werd ook gevraagd of prostitutie een belangrijke reden was voor een bezoekje aan Amsterdam. Meer dan de helft zei dat dit niet of nauwelijks het geval was. Als het red light district op slot zou gaan, zou dat slechts eenderde van de toeristen weghouden.