MNM-dj's sparen compleet nieuw bos bij elkaar

J8 A3547 3
News
News
02-04-2021 18:10
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ze hebben een paar dagen moeten afzien, maar het doel van MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts is bereikt. Ze overleefden met hulp van radioluisteraars vijf dagen in het bos. Ieder uur dat ze het uit zouden houden, stond gelijk aan 25 bomen. Hun ultieme missie was om het vijf dagen vol te houden en zo 2500 bomen bij elkaar te verzamelen. Daarvan wordt nu een compleet nieuw bos aangelegd.

Sander en Laura startten maandagochtend met niets. Geen voedsel, geen drank, geen slaapplek. Hun lot lag volledig in handen van MNM-luisteraars. Die zorgden uiteindelijk voor drie tenten, een ecologisch toilet, fietsen en zonnepanelen om stroom op te wekken, een buitendouche én een gezellige kampvuurplek.

Gezelligheid
De dj’s kregen bezoek van allerlei gasten. Lieven Scheire zocht mee naar insecten, Nicolas Caeyers vertelde griezelverhalen en Begijn Le Blue spotte vogels. De muziek werd in de donkere uurtjes verzorgd door Metejoor, Pommelien Thijs, The Starlings en Emmy D’Arc. In het totaal is er 32 uur live radio gemaakt in het bos of onderweg, zijn er 436 foto’s genomen, werden er 126 selfies gemaakt, is er 21 uur aan beeldmateriaal voor een vlog geschoten én zijn er 2500 bomen verzameld.

In een feestelijke slotshow kregen Sander en Laura samen met hun luisteraars te horen wat de locatie van hun nieuwe bos gaat worden. Minister Zuhal Demir en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs-Sint-Amands, plantten plechtig de eerste boom. De andere bomen volgen in het najaar. Dan gaat MNM het volledige bos aanplanten.

Zielsgelukkig
"Ik heb deze week geleerd dat kleine dingen mij het gelukkigst maken. Oordoppen bijvoorbeeld, daar was ik zo blij mee. Onze luisteraars zijn de allerliefste. Ik ben deze week verliefd geworden op het bos, ik zie nu nog meer in waarom er meer bos moet komen in Vlaanderen”, zegt Sander. Zijn collega Laura vult aan: "Het was ongelofelijk hoe snel de luisteraars ons te hulp schoten. Maandag zijn we begonnen met niets en uiteindelijk was het glamping. Super leuk dat we dit samen met onze luisteraars hebben kunnen doen! Dat MNM bos is er dankzij iedereen die deze week luisterde, stuurde, meehielp."