MNM-dj’s gaan week overleven in het bos

J8 A9890
News
Bizarre
29-03-2021 11:19
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Deze maandagochtend is voor MNM-dj’s Sander Gillis & Laura Govaerts anders gestart dan normaal. Ze zijn begonnen met een opmerkelijke opdracht: een week overleven in het bos. Mét hulp van hun luisteraars, maar zonder voedsel, drank en slaapplek. En dat allemaal voor een beter klimaat; ze willen een nieuw bos bij elkaar sparen.

Ieder uur dat Sander en Laura in het bos zitten, staat gelijk aan 25 nieuwe bomen. Ze hopen het vijf dagen vol te houden en zo een nieuw bos van 2500 bomen te verzamelen, dat in het najaar ook effectief aangeplant zal worden. Of dat gaat lukken, ligt aan de luisteraars. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat de dj’s spullen krijgen om te overleven. Hoe: ze vragen hun favoriete song aan op de radio en bieden in ruil daarvoor iets aan wat Sander en Laura goed kunnen gebruiken. Dat kan wc-papier zijn, maar ook een tent, voedsel of drinken.

Het avontuur van het duo is de hele week te volgen via MNM. Sander en Laura brengen meerdere keren per dag verslag uit en zullen op vrijdag 2 april de ontknoping uitzenden. “Een week overleven in het bos, ik heb hier zoveel zin in! Net zoals vroeger op kamp met de jeugdbeweging. Alleen hebben we nu nog niks voor in ons kamp, dus ik ben heel benieuwd naar alle hulp van de MNM luisteraar”, zegt Sander. En zijn collega Laura: "Dit gaat een spannende week worden, met in totaal 2500 bomen om bij elkaar te sparen. Ik hoop echt dat we het kunnen volhouden, want zo'n eigen MNM-bos lijkt me heel mooi."