Miyazaki legt uit waarom een vervolg op 'Bloodborne' nog niet is verschenen

Bloodborne
Technology
Games
03-12-2019 22:57
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Als er één videogame is waar fans maar al te graag een vervolg van willen zien verschijnen, dan is het wel Bloodborne. De donkere actie rpg van Hidetaka Miyazaki is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest geliefde PS4-exclusives (met een score van 92 op metacritic) die een speciaal plaatsje heeft veroverd in de harten van vele gamers. Maar hoe komt het dan dat een vervolg nooit werd aangekondigd?

Tijdens een interview met GameSpot Brazilië gaf Hidetaka Miyazaki, regisseur van Bloodborne, ons eindelijk het verlossende antwoord. Tijdens het interview vertelt Miyazaki-San ons dat Bloodborne zijn meest favoriete game is die hij ooit heeft gemaakt, maar dat de beslissing om een vervolg te maken helemaal niet aan hem of zijn studio FromSoftware is besteed. Bloodborne is namelijk een idee van Sony die ook de rechten op het IP bezit. Mocht er dus ooit sprake zijn van een vervolg moet Sony daar eerst groen licht voor geven.

Waarom dat nog steeds niet is gebeurd is een raadsel voor velen, maar Miyazaki liet alvast doorschemeren dat hij een vervolg wel zou zien zitten. Hij heeft zelfs al enkele ideeën die hij graag zou willen verbeteren mocht hij daar de kans tot krijgen.

"Ik zou waarschijnlijk aanpassingen maken aan de Chalice Dungeons en de Blood Gems, waarvan ik wou dat ze wat beter uitgewerkt waren."

Huidig project

Miyazaki werkt momenteel met zijn team volop aan Elden Ring, een nieuwe dark fantasy rpg met een verhaal afkomstig van 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin. De game moet het grootste project van FromSoftware tot op heden worden en staat gepland voor release ergens in 2020 voor PS4, Xbox One en pc. Maar wat er daarna komt? Geen idee. Bloodborne 2 staat in ieder geval bovenaan ons verlanglijstje... (Kom op, Sony!)