2018 Youtube Viral
News
News

Mishandelde vluchteling (15) wil dat online misbruik tegen pester stopt

01-12-2018 11:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Er gaat al een paar dagen een hartverscheurende video rond, waarop een 15-jarige Syrische vluchteling mishandeld wordt door een 16-jarige schoolgenoot. Het slachtoffer vraagt iedereen nu om zijn pester niet aan te vallen.

Op de beelden is te zien hoe Jamal op de grond wordt gegooid, wordt mishandeld en water over zijn gezicht heen krijgt gegooid. Hoewel het verschrikkelijk is wat hem is aangedaan, wil Jamal dat mensen zijn pester niet meer online aanvallen.

“Ik maak me zorgen over de gewelddadige reacties die mensen op social media achterlaten over de pester”, aldus Jamal volgens The Mirror. “Ik wil niet dat er iets vreselijks met hem gebeurt, ik wil gewoon dat er niets ergs met iemand gebeurt.”

Jamal zou drie weken voor de mishandeling al om hulp hebben gevraagd bij de autoriteiten. Hij nam contact op met de politie, zijn school en zijn gemeente, maar er werd geen actie ondernomen. De arme jongen werd al twee jaar gepest. Niemand kon hem helpen.

De 16-jarige jongen die Jamal mishandelde, zal binnenkort voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Via een inzamelingsactie zijn er tienduizenden euro’s opgehaald voor Jamal.