Houseparty biedt beloning van 1 miljoen voor bewijs sabotage

2020 Houseparty
Technology
Apps
01-04-2020 09:47
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Arme makers van Houseparty. De videochatapp werd in één klap razendpopulair door de coronacrisis, maar verloor net zo snel weer een groot deel van zijn gebruikers vanwege geruchten over een hack. Mensen waren bang gefraudeerd te worden en verwijderden massaal hun accounts. Nergens voor nodig, belooft Epic Games. Volgens de ontwikkelaar is er helemaal geen hack en krijgt degene die daar bewijs voor vindt, een beloning van een miljoen dollar.

Het bedrijf achter Houseparty laat weten onderzoek te doen naar aanwijzingen dat de recente geruchten over de hack zijn verspreid door een betaalde commerciële lastercampagne om Houseparty te schaden. “We bieden een premie van 1.000.000 dollar voor de eerste persoon die het bewijs levert van een dergelijke campagne”, zo valt in een tweet te lezen.

Volgens Houseparty zijn alle accounts veilig. “Er is nooit gesaboteerd en de app verzamelt geen wachtwoorden voor andere sites. Als algemene regel stellen we voor dat alle gebruikers unieke wachtwoorden kiezen bij het aanmaken van online accounts op elk platform.”