Miley Cyrus had identiteitscrisis door 'Hannah Montana'

2019 Miley Cyrus
Entertainment
Celebs
07-03-2021 10:51
Geschreven door Karen Luiken
Comment

‘Hannah Montana’ heeft een identiteitscrisis veroorzaakt bij Miley Cyrus. Door de serie die jaren geleden haar doorbraak betekende, was het voor de zangeres moeilijk om erachter te komen wie ze écht was. Dat vertelt ze in een podcast tijdens een gesprek met Allison Hagendorf.

“Het concept van de show is dat als je dit personage bent, als je dit alter ego hebt, je waardevol bent”, vertelt Miley over Hannah Montana. “Maar zodra ik weer mezelf was, ik die pruik niet droeg, gaf niemand nog iets om me. Ik was geen ster meer. Het werd in mijn hoofd geboord dat zonder Hannah Montana niemand naar me om zou kijken.”

De zangeres geeft toe dat het uitsteken van haar tong, wat ze in het begin van haar zangcarrière regelmatig deed en waar ze destijds bekend om stond, een reactie was op haar frustratie om geassocieerd te worden met het personage dat ze heeft gespeeld. “Ik creëerde soms bijna een gekarakteriseerde versie van mezelf. Toen mensen tegen me zeiden dat ik mijn tong niet meer uit moest steken, deed ik dat juist wel. Als mensen daar boos om worden, dan wil dat zeggen dat ze er iets om geven. Daardoor ga je het vaker doen."