Microsoft kondigt volgende Xbox-generatie 'Project Scarlett' aan

Xbox Project Scarlett
Technology
Hardware
10-06-2019 03:41
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Xbox-baas Phil Spencer heeft zondag tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 de opvolger van de huidige Xbox-generatie officieel onthuld. De nieuwe console, bijgenaamd Project Scarlett, moet rond de feestdagen van 2020 in de winkelrekken komen te liggen.

Volgens Spencer gaat het om de krachtigste console ooit gemaakt. Het apparaat is maar liefst 4 keer krachtiger dan zijn voorganger Xbox One X en maakt gebruik van Zen 2-architectuur en de revolutionaire Navi-gpu van AMD. Dankzij deze technologiën kan de console 8k-beelden, real-time racetracing en framesnelheden tot wel 120fps ondersteunen. Ook zal Project Scarlett, net als de volgende PlayStation, over een supersnelle SDD beschikken die komaf moet maken met lange laadtijden in games.

Verder moet de nieuwe Xbox backwards compatibel worden met 4 generaties aan content. Dit wil zeggen dat games die werden uitgebracht voor de originele Xbox, Xbox 360 en Xbox One ook speelbaar zijn op de nieuwe console-generatie.

Xbox Scarlett (de voorlopige benaming van de console) wordt eind volgend jaar gelanceerd samen met de release van Halo: Infinite.