Microsoft kondigt na 10 jaar eindelijk nieuwe 'Fable'-game aan

Fable
Technology
Games
26-07-2020 23:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Tijdens de Xbox Games Showcase eerder deze week werden, naast het tonen van de allereerste gameplaybeelden van Halo Infinite, heel wat nieuwe games aangekondigd waar Xbox-fans de komende jaren veel plezier aan zullen beleven. Zo krijgen games als State of Decay, Hello Neighbor en S.T.A.L.K.E.R. binnenkort allemaal een nieuw deel. Maar de leukste nieuwe game-aankondiging kwam ongetwijfeld aan het einde van de show in de vorm van een teaser trailer voor een spel waar Xbox-fans al jarenlang om smeken.

Jawel, na tien lange jaren heeft Microsoft EIN-DE-LIJK een nieuwe Fable-game aangekondigd. De game heet verrassend genoeg niet Fable 4, maar gewoon Fable. Dat komt omdat het spel geen vervolg wordt op deel 3 dat een decennia geleden werd uitgebracht voor de Xbox 360, maar wel een complete reboot wordt van de franchise.

Veel meer weten we helaas nog niet. Wanneer de nieuwe Fable uit moet komen is dus ook nog niet bekend. De game wordt gemaakt door Playground Games en is momenteel in ontwikkeling voor de Xbox Series X en PC.