Microsoft experimenteert met nieuwe homepage voor Xbox One-spelers

Xbox One
Technology
Games
29-07-2019 01:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Xbox One-spelers kunnen alvast beginnen uitkijken naar een nieuwe update die de homepagina van de console een flinke make-over zal bezorgen.

De nieuwe layout wordt meer gestroomlijnd en moet het voor gebruikers vooral makkelijker maken om te navigeren. Onder meer de menutabs die nu nog bovenaan te vinden zijn, worden verwijderd en vervangen door knoppen die voortaan links in de homepagina komen te staan. Via deze knoppen moeten gebruikers sneller toegang krijgen tot de Xbox Game Pass, Mixer, de webwinkel en meer. Rechts worden dan weer de meest recent gespeelde games en aanbevelingen getoond.

Een andere grote wijziging die wordt doorgevoerd is het verwijderen van Cortana, de ingebouwde digitale spraakassistent voor Xbox One. Spelers zullen na de update niet langer meer via hun headset van de assistent kunnen gebruikmaken, maar zullen in plaats daarvan de toegewezen smartphone app moeten gebruiken.

De nieuwe homepagina bevindt zich momenteel in testfase en is op dit moment enkel beschikbaar voor Xbox Insiders. De update zou tegen de herfst voor alle gebruikers uitgerold moeten worden.

Voorbeeld van de nieuwe layout