Met deze trucjes ontwijk je de blauwe vinkjes op WhatsApp

2019 Whatsapp
Technology
Apps
01-02-2020 11:02
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De blauwe vinkjes op WhatsApp: either you love them or you hate them. In sommige gevallen zijn ze praktisch, in andere gevallen juist niet. Soms krijg je een berichtje dat je graag wilt lezen, maar waar je nog niet op wilt reageren. In zo’n geval zou het handig zijn om de blauwe vinkjes te omzeilen. Goed nieuws: daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Met de trucjes kun je je berichtjes bekijken zonder dat de blauwe vinkjes verschijnen. Want zoals we allemaal weten: je bent verplicht om te reageren als het blauwe vinkje zijn entree maakt.

Laten we even voorop stellen dat de trucjes voor sommige mensen niet nieuw zijn, maar voor de technische no-no’s leggen we ze graag even uit. Er zijn twee verschillende opties, te beginnen met de eerste. De meeste nieuwe iPhones hebben een 3D touch-functie waarmee je WhatsAppjes kunt lezen zonder ze te openen. Als je een berichtje krijgt, houd het pictogram dan ingedrukt. Je krijgt dan een volledig voorbeeld van de tekst te zien. Maar pas wel op, want als je snel op het bericht klikt in plaats van het vast te houden, opent WhatsApp zich en zit je alsnog opgescheept met de blauwe vinkjes.

Als je de nieuwe functie of nieuwe iPhone nog niet hebt, is er ook andere optie mogelijk. Zet de vliegtuigmodus van je telefoon aan, zet WiFi uit en ga vervolgens naar WhatsApp om een berichtje te openen. Lees het, sluit het af en zet vervolgens de vliegtuigmodus weer aan. That’s it!