Merelbeke krijgt dit weekend een mini foodtruckfestival

Burger
Lifestyle
Things to do
22-03-2021 17:17
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De beste gerechten, een beetje gezelligheid en lekkere cocktails. We kunnen het allemaal goed gebruiken in deze coronatijd. Geldt dat ook voor jou? Noteer de data van zaterdag 27 en zondag 28 maart dan in je agenda. Komend weekend wordt in Merelbeke Drive ‘nd Bite georganiseerd, een evenement waarmee een Amerikaanse trend uit de jaren 50 naar België wordt gehaald.

De naam verraadt het natuurlijk al een beetje, maar Drive ‘nd Bite staat in het teken van eten. Verschillende foodtrucks verzamelen zich komend weekend in een plaatsje dat gelegen is op vijf kilometer afstand van het Gentse stadscentrum. Op de terreinen van De Vroe Groep, naast de welbekende Eurotuin in Merelbeke, zetten zeker vijf rijdende eettentjes hun voertuigen twee dagen lang op de handrem om eet- en drinkliefhebbers te voorzien van overheerlijk voedsel.

Je mag noedels verwachten, kroketten, ijs, pulled pork, burgers, cocktails en mocktails. Kortom: alles waar iedereen naar verlangt, is hier aanwezig. “We zien het als een verlichting van de zware last van de pandemie op het gemoed van de mensen”, laat de organisatie weten. “Zo hebben we toch een activiteit die we kunnen doen in het weekend, naast wandelen of fietsen.”