2019 Abigail Acne
Lifestyle
Beauty

Meisje met acné durft niet te daten

13-05-2019 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 19-jarige Abigail Collins uit Glasgow heeft alles behalve een succesvol liefdesleven. Ze wil niet daten omdat ze acné heeft. Ze is bang dat mannen zich 'gecatfished' voelen als ze haar zouden ontmoeten en merken dat ze zoveel make-up draagt.

Abigail is volgens Pretty52 iedere ochtend zo'n twee uur bezig met haar make-up. Ze heeft al jaren last van heftige acné, eigenlijk al vanaf haar tiende levensjaar. Sindsdien doet ze veel foundation en concealer op om haar oneffenheden te verbloemen.

"Ik heb moeite gehad met het krijgen van relaties omdat ik me zo bewust was van hoe mijn huid eruitzag", aldus Abigail. "Ik date niet omdat ik niet wil dat iemand denkt dat ik een catfish ben of niet eerlijk ben over mijn uiterlijk."

Niet alleen op liefdesgebied heeft Abigail het moeilijk (gehad). Ook vrienden maken was lastig voor het meisje. "Op school had ik het gevoel dat niemand zich met mij wilde associëren vanwege mijn uiterlijk. Ik had weinig vrienden. Als ik me lelijk voelde, probeerde ik school te vermijden. Ik ben jarenlang gepest vanwege mijn huid."

Inmiddels heeft Abigail gelukkig wel een aantal goede vrienden die haar altijd steunen. Ze durft nu zelfs zonder make-up de deur uit te gaan.